"Real style is never right or wrong. It's a matter of being yourself on purpose"

Wat doe je aan? Kledingtip 1

Kledingtips!
Een fotoshoot is al spannend genoeg en dan moet je ook nog bedenken wat je aandoet… en niet alleen jijzelf maar je hele gezin! Ik help je graag met wat kledingtips.
Natuurlijk mag je helemaal zelf weten hoe jullie op de foto gaan. Het is immers helemaal jullie moment, het maakt de foto echter nog mooier als jullie kleiding onderling een beetje op elkaar is afgestemd.

Vermijd printjes
Probeer de prints op kleiding te minimaliseren. Een print of tekst op een kledingstuk kan natuurlijk erg leuk en/ of kleurrijk zijn en soms zelfs een welkome afwisseling in de groep. Het wordt echter wat rommelig als er veel personen zijn die een (grafische) print dragen. Het kan ook afleidend werken in de uiteindelijke foto en prints zijn vaak ook nog eens tijdsgebonden waardoor de foto al snel gedateerd aanvoelt. Probeer dit met elkaar af te stemmen en beperk de printjes en grote teksten of logo’s op kledingstukken en ga liever voor een neutrale look.

Tip 2

Hou het comfortabel
Als je iets draagt waar je, je niet zo prettig in voelt dan zul je dit terug gaan zien op de foto. Sterker nog.. elke keer als je de foto’s terug ziet zul je herinnerd worden aan dat moment waar je jezelf niet zo prettig voelde, dat is natuurlijk zonde! Zorg er dus voor dat je niet die te strakke broek aantrekt of een blouse waar de knoopjes op knappen staan. Doe geen kledingstukken aan die je anders ook niet zou aantrekken (hakken bijvoorbeeld ;-)). Zorg ervoor dat jij je vooral comfortabel n zelfverzekerd voelt in de kledingkeuze die je maakt. Probeer dit ook te doen voor de kleiding die je voor je gezinsleden uitzoekt.

"Real style is never right or wrong. It's a matter of Beijing yourself on purpose"

Tip 3

Trend of tijdloos?
Hoe leuk een bepaalde trend ook kan zijn, soms kun je beter voor tijdloos kiezen. Uiteindelijk wil je over een paar jaar nog steeds genieten van die mooie foto. Kies je voor een kleiding trend dan zul je merken dat deze over een paar jaar juist hopeloos uit de mode is. Probeer te kiezen voor een enigszins tijdloze look.

Kledingtip 4

Kleur
De belangrijkste tip bij kledingadvies is dat je het beste
een paar basiskleuren kunt kiezen. Het liefst zijn dat zach- tere kleuren en kun je vervolgens variëren door meerdere tinten van diezelfde kleur te kiezen. Een goedgekozen kleuren- palet kan de foto maken en zelfs tot een geheel maken.
Zeker voor familiefoto’s geldt dat je beter voor een kleur
kunt kiezen die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen.
Kies vooral iets wat universeel is en niet teveel moeilijkheden
met zich meebrengt. Wit met spijkerstof is een klassieker en
deze werkt nog steeds, probeer dan echter wel te voorkomen dat jullie allemaal een spijkerbroek dragen en iets wits erboven, Wissel de 2 opties af met bijvoorbeeld een rokje, spijkerblouse, witte broek, spijkerjurk of witte sjaal.
Dit geld eigenlijk voor elke kleurencombinatie die jullie uitkiezen. Wissel de kleuren in de verschillende kledingstukken en accessoires

TIP 5

De omgeving

Juist omdat de omgeving veel invloed heeft op de foto..

Wanneer de fotoshoot buiten gepland staat zal de omgeving ook een rol gaan spelen in het kledingadvies. Hebben we de fotoshoot op het strand gepland, in het bos of juist tussen de bloeiende bloemen? Bedenk dan welke kleuren je hier het beste bij vindt passen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een contrasterende kleur tegen het groen van het gras of bos, zoals okergeel, bordeauxrood of kobaltblauw. Dit kan juist een heel mooi effect geven! Op het strand of op de zandvlakte passen pastelkleuren als lichtblauw, spijker, lichtgroen of lichtbruin/ crème en wit weer heel mooi.


TIP 6

Geniet

Ontspan, geniet en laat het lekker over je heen komen.

Geniet vooral van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf en geniet achteraf (Een familieshoot gepland? Plak er een gezellige lunch of kop koffie achteraan. Geniet ook van de foto’s die na afloop jou kant op komen! Een fotoshoot moet vooral leuk en ontspannen zijn, dan zullen we gegarandeerd een spontaan moment kunnen vastleggen. Geniet vooral met volle teugen zodat jullie er een mooie herinnering aan overhouden. Op die manier genieten jullie ook het meest van de foto waarop jullie terugkijken. Je zult er dan een mooie herinnering aan overhouden.


Last but nog least... Kledingtip 7

Doe wat met je foto’s…

Oke dit is geen kledingtip, maar toch ook het vermelden waard.
Doe vooral wat leuks met je foto’s, kies voor een afdruk, laat er een album van maken of een prachtige afdruk voor bij jou thuis aan de muur. Het zou toch zonde zijn als ze alleen maar op je telefoon blijven staan? Ja toch?!
We love wall art!


Nog een vraag? Stel hem gerust!

  De studio van ByWencke Fotografie is gesitueerd in een woonhuis. De studio bevindt zich op de begane grond en is goed bereikbaar.

  ByWencke Fotografie
  Vincent van Goghlaan 50
  4907 PH Oosterhout
  06-14666451
  info@bywencke.nl


  "Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory..."

  www.bywencke.nl

  Liefdevolle fotoshoots, op jouw wensen afgestemd
  info@bywencke.nl | 06-14666451